Fotoalbum

Foto: Harald Gåre. Trekking av ulvetann på hest. Ulvetenner er små tenner som ligger rett foran første kinntann. Vi anbefaler at man fjerner ulvetenner dersom hesten skal ha bitt i munnen. Dette gjøres på stående hest under sedasjon. Dette bør helst gjøres før hesten er to år gammel, da de senere kan være litt vanskligere å trekke.

Trekking av ulvetann. Foto: Harald Gåre

Troms Quest 2011. Troms Quest er et sledehundløp på ca 170 km som arrangeres av Tromsø og Omegn Trekkhundklubb i samarbeid med Øverbygd Hundeklubb. Løpet har to klasser 8-spann og 12-spann, ett turløp på 6 mil som er åpen for mellom 1-8 hunder og ett snørekjøringsløp.

Troms Quest 2011. Balsfjord Veterinærkontor er samarbeidspartner med Troms Quest og stillte med Merethe Simon-Nilsen og Øyvind Vada som løpsveterinærer.

Troms Quest 2011.

Troms Quest 2011.

Troms Quest 2011.

Equint sarcoid. Sarkoid er den vanligste hudsvulsten hos hest og er trolig forårsaket av ett vortevirus fra storfe. Lokalisert til hode, beina og brystet. Svulsten kan spre seg til andre lokalisasjoner hos samme dyr og til andre dyr ved bitt, skrubbing, strø etc.

Det er fem hovedtyper sarkoider, som alle har ulik form, befinner seg på ulike steder og derfor behandles ulikt. Noen få hester blir spontant friske, men det er uvanlig og kan ta flere år. Hos denne hesten lå svulsten i veien for hodelaget.

På grunn av utseendet og plassering av sarkoiden, ble den her kirurgisk fjernet. Alternativ behandling er frysing, underbinding og krem med cellegift. Svulstene kan komme igjen, uavhengig av behandlingsmetode.

Knøtte ved Omasvarre 6.juli 2011